5 Tips beste Fietshelm Dames kiezen

De beste fietshelm dames kopen met deze tips, zo ga je veilig en stijlvol op weg. Sinds er fietsen zijn, zijn er bijbehorende accessoires verkrijgbaar, zowel voor de fiets als voor de fietser. Wie goed beschermd van A naar B wil komen, kan niet zonder fietshelm.

Beste fietshelm dames kopen

Fietshelm dames kopen

De eerste vormen van hoofdbescherming waren leren mutsen, tegenwoordig zijn fietshelmen echte technologie producten. Zo zijn dames fietshelmen licht van gewicht, aerodynamisch gevormd, gemaakt van innovatieve materialen en beschermen het hoofd effectief tegen ernstige verwondingen.

Fietshelmen dames kunnen hun uitstekende bescherming echter alleen garanderen als ze correct worden gedragen en optimaal passen.

Fietshelm dames 5 aankooptips.

In het verkeer kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren. Vooral fietsers lopen risico’s. Daarom is een goede en veilige fietshelm uiterst belangrijk om uzelf te beschermen tegen letsel en, in geval van ernstig vallen, om uw leven te redden.

Wij laten u zien hoe u de juiste fietshelm vindt en welke kenmerken een veilige bescherming betekenen.

1- Grootte van de fietshelm dames.

Voor een optimale veiligheid moet een fietshelm enerzijds niet afglijden, maar anderzijds toch comfortabel zitten. Als u een helm hebt gekocht die u niet goed past, moet u die direct ruilen en een nieuwe, geschikte helm kopen.

In het algemeen kunt u de volgende snelle test gebruiken om te bepalen of uw helm de juiste maat heeft. Trek hem over uw voorhoofd zover dat nog kunt zien en schud dan uw hoofd. Als de helm eraf valt, is hij te groot als hij knelt, is hij te klein.

Koop voor jonge fietsers geen helm waar het kind in moet groeien. Vooral kinderen moeten goed beschermd zijn in het verkeer en altijd een geschikte helm dragen.

2- Gewicht fietshelm dames.

Het is een misvatting dat zwaardere fietshelmen valpartijen beter opvangen. Niet alleen is deze veronderstelling verkeerd, maar zware dames fietshelmen wegen ook extra op je nek en schouders en veroorzaken hoofdpijn.

Dit garandeert uw veiligheid niet beter en in geval van twijfel schaadt u uw lichaam. Lichte helmen tot 300 gram zijn daarom beter. Helmen die up-to-date zijn wegen sowieso zelden meer.

3- Voldoende ventilatie fietshelm.

Een acute gezondheidsoverweging, vooral in de zomer, zijn de ventilatieopeningen. Ze voorkomen dat warmte zich onder de helm ophoopt en u een hitteberoerte of zonnesteek bezorgt, omdat de temperatuur altijd op een gezond niveau wordt gehouden. Zorg ervoor dat de helm een insectennet heeft.

Het voorkomt dat kleine dieren door de spleten bij je hoofd komen en je steken. Uit tests is gebleken dat helmen die lijken op snowboard of skihelmen onvoldoende ventilatie bieden en daarom ongeschikt zijn.

4- Juiste pasvorm fietshelm dames.

Voor de pasvorm van de helm geldt, het bevestigingsriempje moet goed onder de kin zitten, zodanig dat er nog een vingerbreedte tussen past. Draag de sluiting nooit voor de kin, anders verschuift de helm en kan de veiligheid niet meer worden gegarandeerd. Draag geen petjes onder je helm!

Een LED lampje op de helm zorgt voor extra veiligheid. Hiermee bent u ook in het donker en bij slecht weer goed zichtbaar.

5- Verschillende soorten fietshelmen.

Het is een lange ontwikkeling geweest van de leren muts naar de moderne dames fietshelm. Dit werd gekenmerkt door voortdurende technische innovaties en vernieuwende ideeën. Tegenwoordig wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten fietshelmen:

  • Micro shell helm
  • Harde helm
  • Soft shell helm

De microschaalhelmen zijn de meest voorkomende in het dagelijks gebruik. Enerzijds is dit te danken aan hun lichtgewicht constructie met een dunne plastic coating, waardoor de helm een bijzonder laag gewicht heeft.

Anderzijds kan de kunststoflaag ook prachtig worden bewerkt en bedrukt in alle denkbare kleur en patrooncombinaties. Dit betekent dat ook dat een fietshelm dames het niet langer zonder de stijlfactor hoeven te stellen. Uiteraard speelt de veiligheidsfactor nog steeds de doorslaggevende rol.

Hardschalige helmen daarentegen hebben een hardere, sterkere kunststoflaag aan de buitenkant en zijn daardoor bestendiger, maar wegen ook meer. Vaak zijn hardschalige helmen volgelaatshelmen die sterk lijken op motorhelmen en het hele hoofd bedekken, van kin tot kruin tot nek.

De zachte schaalhelm is een verouderd type helm dat vooral voor kinderhelmen werd gebruikt, maar vandaag de dag niet meer aan de stand van de techniek voldoet en daarom niet voor gebruik wordt aanbevolen.

Veiligheid in het verkeer staat voorop!

Bescherm uzelf daarom met de goedkoopste en beste fietshelm dames, bij onze partner BOL.com vindt u en groot assortiment.

Fietshelmen Dames

De grootste keuze en de beste aanbiedingen in Dames Fietshelmen bij BOL.com
BOL.com