Goedkope Elektrische Fiets Kopen – Waar op Letten?

Een goedkope elektrische fiets kopen, wat zijn de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden. Steeds meer mensen kopen fietsen met elektrische aandrijving en geven daar gemiddeld voor een E-bike bijna 3000,- euro aan uit.

Goedkope elektrische fiets kopen

Wij van goedkoopmarkt.nl zochten uit waar u op moet letten bij het kopen van een (goedkope) E-bike.

Goedkope elektrische fietsen kopen

Belangrijke richtlijnen bij de prijs van een goedkope elektrische fiets zijn de aandrijving en de batterijcapaciteit.

Fietsen met elektrische motoren waren al voor de Corona-pandemie onderdeel van het dagelijks leven op fietspaden. Maar de angst voor besmetting in het openbaar vervoer en minder opties in de vrijetijdssector hebben ertoe bijgedragen dat fietsen een verdere groei hebben doorgemaakt.

We beginnen met een elementaire, maar zeer belangrijke tip. Een e-bike drijft alleen je fiets aan wanneer je trapt. Hoe harder je trapt, hoe meer kracht hij je geeft, wat een heel natuurlijk gevoel is.

Het is hetzelfde als wat je doet op een gewone fiets, alleen met een beetje meer pit.

E-bikes hebben doorgaans verschillende modi, die precies bepalen hoeveel extra pit je krijgt.

Op een elektrische fiets hebt u meestal drie of vier keuzes naast uit.

  1. Eco – modus
  2. Tour – modus
  3. Sport – modus
  4. Turbo – modus

Hoeveel extra vermogen u precies krijgt, hangt af van het type motor en capaciteit die uw fiets heeft.

Vermogen goedkope E Bike

Als u in Ecomodus rijdt op een goedkope elektrische fiets, krijgt u gemiddeld zestig procent van uw eigen vermogen extra. En in de Tour modus krijgt u gemiddeld 140 procent meer vermogen. Vervolgens zult u gemiddeld in de sportstand 200 procent van uw eigen vermogen krijgen. Tot u uiteindelijk in de Turbomodus zelfs 340 procent extra krijgt.

Natuurlijk, hoe meer vermogen u vraagt van een goedkope elektrische fiets, hoe sneller uw accu leeg raakt. Recente technische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat er steeds betere en goede voorspelling over de actieradius kan worden gegeven over elektrische fietsen. En ook geven de displays aan hoeveel vermogen er nog over is in de accu.

Maar wat nog cooler is, is dat als u een route hebt gepland de fiets display, kan vertellen of u nog genoeg acculading over hebt om uw bestemming te kunnen bereiken met ondersteuning.

Zo niet, dan schakelt u gewoon een modus lager en ziet u de actieradius omhoog schieten. En als u toevallig een lange zomerse tour hebt gepland op de fiets, kunt u doen wat sommige elektrische mountainbikers doen: gewoon een goedkope reserveaccu fiets meenemen.

Ik geef eerlijk toe dat, toen steeds meer (goedkope) elektrische fietsen uitkwamen, ik dacht dat mensen hierdoor misschien wat lui zouden worden, en geen traditionele fiets meer zouden kopen. 

Wat achteraf duidelijk een beetje stom was en naarmate ik meer rijd met een elektrische, realiseer ik me dat het niet uitmaakt hoe fit je bent. 

Want je kunt altijd wel een soort training doen op een elektrische fiets en hoe hard je traint, is helemaal aan uzelf om te bepalen.

Het is echter niet alleen mijn eigen ervaring, die me dit opmerkelijke inzicht heeft opgeleverd. Er is een hele lading wetenschappelijk onderzoek dat dit ondersteunt.

Het is zelfs zo dat uit de meest laatste onderzoeken komt dat een goedkope elektrisch fiets gezonder kan zijn op het vlak van beweging dan wandelen. En ook al is het niet zo effectief als gewoon fietsen, is het duidelijk dat met een motor meer mensen kunnen fietsen en dat ook vaker, en op meer plaatsen kunnen doen.

Of, om het in wetenschappelijke termen te zeggen: Elektrisch fietsen kan de cardiorespiratoire conditie verbeteren bij fysiek inactieve personen. Als u een beetje meer wilt doen aan bewegen, naast gewoon op de fiets stappen en trappen, is het zeker dat een E-bike u daarbij kan ondersteunen.

Meer bewegen door goedkope elektrische fiets kopen.

Een elektrische fiets kan dus allerlei soorten interessante gegevens genereren zoals hoe ver u hebt gereden, hoe lang u hebt gefietst en hoe snel u dat hebt gedaan, maar er zijn ook e bikes die meer geavanceerde cijfers, zoals vermogens – afgifte.

En ook is het mogelijk om verbinding te maken via de fiets display met een draagbaar apparaat via Bluetooth, zoals een goedkope hartslagmeter, of goedkope airpods deze kunt u koppelen aan Apple Gezondheid of Google Fit.

Daar kan uw auto niet tegenop, toch?

Misschien ook wel, weet ik veel. Maar wat gaat die u vertellen? “Je zit al 35 minuten op je kont en hebt vier calorieën verbrand”.

Toen ik het had over actieradius- voorspellingen, vergat ik per ongeluk erbij te zeggen dat telefoons verbonden met E Bikes. Veel laten zien, hoe cool is dat, laten we eens even kijken wat allemaal mogelijk is.

Met het fietsdisplay kunt u verbinding maken met uw telefoon via Bluetooth, om allerlei uncties te openen. En in sommige gevallen, is er een functieknop waarmee uw eigen goedkope mobiele telefoon zelf een fietsdisplay wordt met behulp van een app.

Welnu, van alle functies die daarop, is voor mij,en voor de meesten onder ons denk ik, navigatie waarschijnlijk het nuttigst. Je kunt gebruik maken van navigatie – apps of je kunt mooie fietsroute van downloaden.

En dan zijn er natuurlijk nog andere, meer telefoongerichte functies, zoals gewoon bellen of mijn nieuwe favoriet: naar muziek luisteren.

Even terug naar iets fundamenteels.

En dat is, dat, elektrische fietsen die sneller kunnen dan 25 km/h.

Dus ook voor de goedkoopste elektrische fietsen geldt dat vanaf 2017 en deze sneller rijden dan 25 kilometer per uur. Zoals de speed pedelecs die worden door de overheid als brommers beschouwd, dus goedkope snelle elektrische fietsen vallen onder de wetgeving die ook voor bromfietsen geldt.

Diefstal voorkomen van goedkope elektrische fiets.

Beveiliging is belangrijk. U hebt een geweldige nieuwe elektrische fiets gekocht. Daar bent natuurlijk zuinig op deze nieuwe aankoop en wilt er goed voor zorgen en onderhouden.

Een goed slot voor uw nieuwe elektrische fiets is een waardevolle investering. Maar als u bij het kopen van een goedkope elektrische fiets goed oplet, kunt u direct zien hoed goed de fiets is beveiligd.

Zo hebben de meeste elektrische fietsen bijvoorbeeld op een display vergrendelingsfunctie, dus als u het display van de fiets neem, kan deze niet meer als E Bike functioneren. De motor wordt namelijk volledig uitgeschakeld en wordt pas weer opnieuw geactiveerd, wanneer je hetzelfde display terug plaatst.

De fiets op zich is dan wel niet volledig (verankerd) door een fysiek kettingslot, maar hij is tamelijk nutteloos zonder dat de motor wordt ingeschakeld, totdat het display er weer op zit.

Goedkope Elektrische fietsen de moeite waard?

Een terechte vraag want ook een goedkope elektrische fiets is nog steeds een behoorlijk grote investering. Toch is een E-bike eigenlijk een prima investering, ook omdat, voor velen van ons deze de auto kan vervangen.

Misschien niet voor elke autorit, maar hopelijk wel voor een groot deel daarvan. Een van de functies die ik echt leuk vind, is dat er fietsen zijn met een display (apps) die zelf kan uitrekenen hoeveel geld u bespaart door erop te fietsen, in vergelijking met de auto nemen voor dezelfde rit.

Dus hopelijk kunt u na verloop van tijd uzelf eens verwennen. Dus in plaats van naar een tankstation te gaan om brandstof te tanken, zou u iets lekkers kunnen kopen.

De meesten van ons die dit artikel lezen zijn op zoek naar de beste en goedkoopste elektrische fiets. En dat is het dan. Dat is dan het einde van dit artikel.

Maar voor velen, die houden van wat extra’s, is het de moeite waard om te weten dat u op veel fietsen en zelfs de prestaties kunt aanpassen van de motor. Dus, hoewel de verschillende modi standaard zijn, kunt u op sommige fietsen deze echt persoonlijk (laten) afstellen.

Dus als u meer vermogen wilt in de Sportmodus, kun u dat krijgen. U kunt een elektrische fiets tunen, en aanpassen aan uw stijl en uw wensen.

Dus, als u veel wilt fietsen in heuvelachtige Limburg, of de weidse (winderige) fietspaden in Friesland of u gaat langs de kust van Zeeland. Het zou dus het zeker de moeite waard zijn, om meer vermogen te hebben in de Sport modus en zoveel mogelijk vermogen in de Turbo modus.

Maar als u ergens woont waar u de goedkope elektrische fiets vooral gebruikt voor stadsverkeer en korte ritten. Dan is de fiets afstemmen niet echt nodig, of misschien wat minder krachtig, waardoor u meer actieradius krijgt.

Het is ook goed om te weten dat u elektrische fietsen zo kunt afstemmen, zodat u echt het soort training krijgt die u wilt. Vergeet niet, u hebt het vermogen dat u levert, u hebt uw trapfrequentie. En zo kan uw E- Bike precies uitrekenen hoe fit u bent en dan kunt u de uitkomsten aanpassen om nog fitter te worden.

Ik moet zeggen dat ik dacht dat een elektrische fiets heel wat onderhoud nodig had om hem te kunnen blijven gebruiken.

Maar nee. Blijkbaar is dat niet het geval.

Natuurlijk gedragen alle gewone fietsonderdelen zich en slijten ze, zoals alle

andere gewone fietsonderdelen, maar de echte E-bike specifieke onderdelen, de motor en de accu, gaan heel lang mee. Ze zijn goed verzegeld en hebben een lange levensduur.

De motor gaat kennelijk net zo lang mee als de accu en dat betekent dat u er zo tussen 30.000 en 50.000 kilometer mee kunt rijden, wat klinkt als heel veel.

In veel opzichten is het een beetje zoals een auto, niet? Uw goedkope autobanden zullen dus slijten en moeten vervangen worden en u ketting, kunt u het beste elke duizend kilometer vervangen, maar de motor, die blijft maar doorgaan.

Tot slot, en ik denk dat dit waarschijnlijk komt door mijn aanvankelijke scepsis over goedkope elektrische fietsen. Is dat ik wilde dat ik van meet af aan had geweten

hoe leuk ze zijn. En ik heb het geluk gehad dat ik al heel wat ritjes heb kunnen maken op {fietsmerk}.

En ik zal eerlijk zijn, ik heb het fantastisch gehad elke keer weer. Wat ook cool is, is hoe ze zelfs van de alledaagste zaken, zoals rondrijden door de stad, iets plezierig kunnen maken.

Goedkope boodschappen doen of een andere hoeveelheid spullen meenemen

uw E-bike? Het is gewoon ongelooflijk hoeveel je kunt meenemen in de fietstassen. Zoveel zelfs dat u echt kunt gaan overwegen om uw auto te laten staan voor de meeste ritten naar de stad en winkels, net als ik doe.

Ik geef toe, op een e-bike blijf je niet droog. Maar kom op, waterdichte goedkope regenkleding houdt u wel droog. En omdat u zelfs kunt beschikken over weer-

Updates op uw elektrische fietsdisplay, is er geen excuus meer om voor verrassingen te komen staan.

Dus waterdichte regenjas, waterdichte broek, waterdichte schoenen, en vooruit,

daar gaat u op uw nieuwe goedkope elektrische fiets. Dit waren de zaken waar u op moet letten bij het kopen van een goedkope E – bike. Misschien wist u dit al over elektrische fietsen. Ik wist ze absoluut niet allemaal, dat is zeker.

Wat we van goedkoopmarkt wel hopen, is dat deze tips uw zoektocht naar de goedkoopste en beste elektrische fiets hebben geholpen.