10 Opties in Goedkope AirPods Die Je Moet Weten

Waar kan ik echte goedkope AirPods kopen? Tegenwoordig leven we in een geavanceerde wereld waarin mensen meer dan ooit prijs stellen op persoonlijke ruimte. Goedkope AirPods zijn een van die producten die voortkomen uit die behoefte.

goedkope AirPods kopen

Originele goedkope AirPods zijn draadloze oordopjes waarmee je gemakkelijk je muziek, podcasts en meer kunt beluisteren zonder andere mensen te storen. Ze worden draadloos aangesloten op je iPhone en Apple Watch via Bluetooth technologie.

Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op dezelfde bekroonde technologie als in EarPods.

Als je een AirPod Applegebruiker bent of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar deze technologie, dan geven de onderstaande opties over AirPods je meer inzicht, wat deze draadloze oordopjes allemaal kunnen.

Van fascinerende AirPods statistieken tot talloze functies over dit apparaat, we zullen ze allemaal in dit artikel onthullen. Hier zijn 10 feiten en opties over AirPods die u nog niet wist, en beslist moet weten!

1 – Handsfree Siri in AirPods Pro

met AirPods handsfree bellen

De AirPods Pro zijn de eerste oordopjes van Apple met spraakbesturing via Siri. Dragers kunnen “Hee Siri” zeggen tegen de spraakassistent om hem te activeren in plaats van op de oordopjes of de telefoon te moeten tikken.

Apple-producten en Siri gaan hand in hand omdat het AI-systeem elke beweging van de gebruiker nabootst.

Gebruikers van de nieuwe AirPods Pro kunnen met Siri praten via hun (koptelefoon), iPhone of ander Appleapparaat, of de AirPods zelf.

Om met Siri te chatten terwijl de muziek of andere handelingen doorgaan, hoef je alleen maar op de zijkant van een koptelefoon te tikken. Tegenwoordig is gemak troef, en de technologie maakt complexe taken steeds gemakkelijker.

2- Het kan gekoppeld worden aan niet Apple producten

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen Appleproducten gekoppeld worden met andere apparaten dan andere Appleproducten. Hoewel je een iPhone niet met een Windows Phone kunt verbinden, via Bluetooth of een USB, kunnen de AirPods met bijna alles gekoppeld worden.

Zolang de Bluetooth verbinding sterk is en het apparaat binnen bereik is, zijn er geen problemen.

Met een niet Appleapparaat kun je AirPods gebruiken als Bluetooth headset. Op veel verschillende apparaten is het bevestigen van een set AirPods als gewone Bluetooth koptelefoon vrij eenvoudig. U kunt praten en luisteren, maar niet Siri gebruiken.

3 – Volledig en Draadloos opladen in 15 minuten

AirPods draadloos opladen

Omdat de meeste apparaten hun batterijen op de een of andere manier moeten opladen, blijft opladen een probleem. De AirPods zijn hier geen uitzondering op, maar ze hebben wel de snelste oplaadtijd van oordopjes die beschikbaar is.

Als je beide pods begint op te laden wanneer de batterij met de helft is afgenomen, bereiken ze allebei in 15 minuten 100% batterijduur. Dit is misschien wel een bewijs hoe ver de producten van Apple zijn gevorderd in laadtijd.

Op een lading kunnen je AirPods tot 5 uur muziek luisteren of 3 uur praten. Je kunt tot 3 uur luistertijd of tot 2 uur spreektijd krijgen van je AirPods als je ze 15 minuten oplaadt in hun hoesje.

Ondersteunt draadloos opladen

Elke door Apple geproduceerde AirPods Pro case ondersteunt draadloos opladen, en het bedrijf verkoopt op zijn website ook draadloze oplaad cases voor AirPods van zowel de eerste als de tweede generatie. Je kunt draadloos opladen de case door het neer te leggen op een Qi – compatibele oplaadmat.

Veel cafés in stedelijke gebieden gebruiken oplaadmatten, ook al zijn er maar weinig klanten die er voor het gemak een bezitten. Hoe technologisch geavanceerder iets is, hoe eenvoudiger het gebruik ervan.

4 – Het populairste accessoireproduct van Apple

AirPods staan bovenaan als het gaat om populariteit. Alleen al op BOL.com wordt er duizenden keer naar deze producten gezocht. Daarnaast zijn de AirPods Pro en AirPods Max wereldwijd, zeer geliefd.

Dat dit en van de populairste producten is van Apple blijkt wel uit deze cijfers. Apple verkocht in 2017 wereldwijd veertien miljoen tot zestien miljoen paar AirPods.

Met 35 miljoen verkochte exemplaren waren AirPods in 2018 het populairste accessoire-artikelen van Apple. Apples AirPods business is aanzienlijk gegroeid de laatste jaren, en volgens analisten zijn er meer dan 120 miljoen goedkope AirPods in 2021 verkocht.

5 – Het helpt blinden om bericht voor te lezen

AirPods blinden hulpmiddel

Dit apparaat is heel nuttig voor blinden vanwege Siri in de AirPods. Het is bekend dat Siri praktisch alles kan lezen, maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Voor blinden kan Siri van Apple E-mails, notities, boeken, berichten en een Safari-pagina voorlezen.

Berichten kunnen op een iPhone worden voorgelezen. Maar dankzij de ruisonderdrukking van de AirPods kun je ze beter horen.

Naast de handige hulp voor blinden, zijn AirPods gebruikers voornamelijk jongeren. Volgens de onderzoeksresultaten is 60% van de AirPods gebruikers tussen de 18 en 25 jaar en 34% van de gebruikers tussen de 26 en 35 jaar.

Het feit dat AirPods niet in de knoop raken is ongetwijfeld een van hun vele aantrekkelijke kwaliteiten, die vooral jonge mensen aanspreken. 

6 –Automatische Oor herkenning in AirPods

Omdat ze intelligent zijn, kunnen AirPods detecteren wanneer ze in je oren zitten en worden ingeschakeld. Als de automatische oor herkenning is ingeschakeld, herkent je iPhone wanneer je je AirPods verwijdert en wordt de audio die je aan het afspelen was gepauzeerd.

Door je AirPods te selecteren uit de lijst met apparaten onder Instellingen > Bluetooth kun je deze mogelijkheid echter uitschakelen.

Als je geen AirPods in hebt, maar Automatische Oor herkenning/detectie is ingeschakeld, wordt de audio afgespeeld via de luidsprekers van het apparaat. Deze functionaliteiten worden uitgeschakeld als je Automatische Oor herkenning uitschakelt, en alle audio wordt naar je AirPods gestuurd, of je ze nu wel of niet draagt.

7 – Je kunt audio delen met andere goedkope AirPods

Je kunt audio delen met de AirPods van een vriendin, vriend of collega als je iOS 13 of hoger hebt. Zonder de luidsprekers te hoeven gebruiken of iemand een van je AirPods te lenen om in zijn oren te stoppen, is het eenvoudig om samen naar muziek te luisteren of een film te kijken.

De eenvoudigste methode om dit te laten werken is om de AirPods van de andere persoon te openen en “Temporarily Share Audio” (Tijdelijk Audio Delen) te selecteren terwijl ze dicht bij je iPhone of iPad zijn.

Als de persoon al AirPods in hun oren hebben, kun je ook kiezen voor Audio delen in het Control Center. Met deze methode kun je zelfs delen met Beats hoofdtelefoons.

8 – Het vertelt je wie er belt zonder naar je telefoon te kijken.

Een van de geavanceerdste uitvindingen in het telefoonsegment zijn de AirPods. Behalve dat ze draadloos zijn, kunnen ze je nu ook laten weten wie er belt voordat je de telefoon oppakt of naar het scherm kijkt.

Schakel de optie in en Siri leest de beller voor via je koptelefoon. Bovendien kunt u dit tegelijkertijd inschakelen voor elk Bluetooth systeem in een auto.

Het zal de naam van de beller voorlezen over de AirPods wanneer u een oproep ontvangt. Het zal het telefoonnummer van de beller voorlezen als deze niet in je contacten staat.

Dit kun je helpen voorkomen dat je een oproep opneemt die je niet wilt of een oproep met een rare stem beantwoordt terwijl het eigenlijk je werkgever is. Dit is een handige manier om te identificeren wie er via je AirPods belt terwijl je je iPhone tijdelijk niet kunt bereiken, bijvoorbeeld als je aan het fietsen bent.

9 – Hoe kun je verloren AirPods terugvinden

AirPods terug vinden functie

Er is een manier om je kwijt geraakte of gestolen AirPods terug te vinden. Als u uw AirPods kwijt bent, kunt u de (App –  Zoek mijn iPhone) gebruiken om ze te lokaliseren.

Hoewel er bepaalde beperkingen zijn, is het een handige functie die u minstens een keer moet gebruiken. Je kunt de AirPods alleen terug vinden als je deze al een keer hebt geconfigureerd op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac die je gebruikt.

Open in iCloud of “Zoek Mijn iPhone” op je iPhone. Tik op je AirPods zodra je ze hebt gevonden in de lijst. Je kunt ze een luid geluid (geven) om ze te laten horen en hun laatst bekende positie bekijken.

10 – AirPods als gehoorapparaat

U kunt uw goedkope AirPods gebruiken als gehoorapparaat door gebruik te maken van de optie “live luisteren” die Apple kortgeleden heeft ingevoerd.

Navigeer op je iPhone naar instellingen en selecteer de hooroptie door op het groene + teken te klikken. U kunt uw telefoon neerleggen nadat de functie is ingeschakeld en het geluid horen van de activiteiten die om u heen plaatsvinden.

Stop je AirPods in je oren en richt de microfoon van je iPhone in de richting van de geluidsbron of persoon die je wilt horen. Druk gewoon op het oor symbool in het Control Center om je AirPods te gebruiken om geluid beter te beluisteren.

Samenvatting

De Apple AirPods Pro hebben niet alleen een facelift gekregen; ze klinken ook beter, passen beter en hebben een veel indrukwekkender scala aan functies. Het mag geen verrassing zijn dat ze ook een prijsverhoging kregen, maar zelfs met gemiddeld € 220,-  zouden we ons niet geroepen voelen om ze duur te noemen.

Dit is zeker geen lage prijs, maar het is gekoppeld aan een echt premium product. We hebben we op BOL.com de goedkoopste AirPods Pro gevonden.

Het komt erop neer dat als je een Applegebruiker bent en je de beste echt draadloze oordopjes van Apple wilt om te verbinden met de nieuwste iPhone, er gewoon geen betere keuze is dan de AirPods Pro. Het zijn de enige AirPods die de moeite waard zijn.

Maar als je een Androidgebruiker bent of gewoon genoegen neemt met oordopjes van andere bedrijven, kijk dan ook eens naar de Sony WH-1000XM3. Naar onze mening biedt hij een vergelijkbare reeks functies, maar een beter geluid.

Waar vind je goedkope AirPods Pro?

Hoge kortingen en AirPods uitverkoop op BOL.com het online platform met het grootste aanbod winkels met goedkope AirPods.


Waarom we BOL.com adviseren.

  • Uw aankoop wordt gratis geleverd vanaf een bepaald bedrag.
  • Bij BOL.com is de prijs, levering, garantie, retourrecht altijd duidelijk vermeld is. Ook als u bij aangesloten winkels (partners) een product koopt.
  • Prijzen van AirPods kunnen makkelijk worden vergeleken en zo vindt je eenvoudig de goedkoopste aanbieding.
  • Je kunt vlot afrekenen, er je product wordt snel geleverd.

AirPods Mediamarkt

Iedereen kent ongetwijfeld de MediaMarkt, en dat is geen wonder, ze hebben maar liefst 800 winkels in 16 landen. Naast Coolblue is het een van de grootste winkels voor consumentenelektronica in Nederland.

Naast fysieke winkels in de winkelstraten, kun je online goedkope AirPods kopen bij Mediamarkt. Ze bezorgen uw nieuwste aankoop bij u thuis of op kantoor. Uiteraard kunt u uw nieuwe AirPods ook kosteloos afhalen of kopen in een van de fysieke winkels.

Het beste alternatief voor goedkope AirPods zijn onderstaande oordopjes.

  • Sony WF-1000XM3.
  • JBL Tune 220 TWS.
  • Samsung Galaxy Buds.