Nespresso ontkalken met azijn – Hoe zit dat?

De Nespresso ontkalken met azijn, is dat een goed idee? Natuurlijk is azijn een prima manier om kalk te verwijderen. In dit artikel leggen we alles uit over ontkalken van een Nespresso apparaat en of het verstandig is om azijn te gebruiken voor het ontkalken van uw koffiemachine.

Hoe nespresso ontkalken met azijn

Hoe vaak Nespresso ontkalken met azijn?

Hoewel hij zeer modern en gebruiksvriendelijk is, zal uw Nespresso apparaat de ontkalking niet voor u doen. Om kalkaanslag en daarmee smaakverandering en traagheid in het brouwproces te voorkomen, moet de Nespresso koffiemachine worden ontkalkt. Hoe en hoe vaak vindt u in het volgende.

Nespresso geeft zelf ontkalkingsintervallen aan. Bijgevolg hangt de frequentie van het ontkalken af van het aantal brouwprocessen per dag.

  • Als er 2 kopjes per dag worden gezet, is elke zes maanden ontkalken voldoende.
  • Met vier kopjes per dag, om de vijf maanden, met zes om de drie maanden en met acht om de twee maanden.
  • De frequentie hangt echter niet alleen af van het gebruik, maar vooral van de hardheid van het water.
  • Bij zeer hard water, d.w.z. water met een hoog kalkgehalte, kan het nodig zijn uw koffiemachine vaker te ontkalken.
  • Bij zacht water is het echter mogelijk dat de koffiemachine lange tijd niet ontkalkt hoeft te worden. U kunt dit meestal eenvoudig controleren door de binnenkant te controleren op kalkresten. Als er iets is, is het tijd om te ontkalken.

Welke middelen zijn geschikt voor ontkalken Nespresso?

U kunt natuurlijk gewoon speciale ontkalkingsmiddelen kopen in de drogisterij of speciaalzaak, of u kunt milieuvriendelijkere en even doeltreffende huismiddeltjes proberen. Azijn oplossing of gebitsreiniger zijn hier bijvoorbeeld goede keuzes. Het is beter om geen citroenzuur te gebruiken.

Instructies voor Nespresso ontkalken met azijn.

1. bereid het Azijn mengsel

Meng een 1/3 azijn met 2/3 water. Als de kalkaanslag zwak is, kunt u ook minder azijn gebruiken.

2. Voorbereidingen

Leeg de watertank en giet uw mengsel erin. De watertank moet bijna vol zijn. Zorg ervoor dat er geen koffiecapsule in de houder zit. Plaats een voldoende grote bak onder de wateruitloop om de oplossing op te vangen.

3. Toetsencombinatie

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor de toetsencombinatie voor het ontkalken. Zet uw Nespresso machine aan en laat het mengsel doorlopen.

4. Herhalen

Herhaal dit proces twee of drie keer. Als u nog steeds kalkresten ziet, kunt u een sterker mengsel proberen bijvoorbeeld 50% water en 50% azijn.

Laat het mengsel daarna twee keer doorlopen met schoon water om te voorkomen dat uw koffie naar azijn of als u toch naar speciale ontkalker smaakt.

Wel of niet Nespresso ontkalken met azijn.

Over dit onderwerp zijn vele meningen, en wie er nu gelijk heeft is moeilijk te zeggen. Door fabrikanten wordt gezegd dat een mengsel van water en azijn niet goed is voor een Nespresso om te ontkalken. De volgende argumenten worden aangehaald.

  • Een Nespresso is een compleet ander apparaat, dan een filter koffiemachine, die j wel met azijn kunt ontkalken.
  • Door de azijn/water oplossing worden kalkdeeltjes niet snel genoeg opgelost tijdens het schoonmaak proces, en zouden slangen later sneller verstoppen.
  • Volgens fabrikanten loopt de speciale ontkalkingsvloeistof sneller door het Nespresso apparaat en neemt dus meer kalk mee.

Samenvatting

Kunt u nu wel of niet een Nespresso ontkalken, zonder een dure ontkalkingsset. Hierboven ziet u een aantal bezwaren van fabrikanten, maar uit ons onderzoek op Youtube en door het lezen van verschillende artikelen.

Vinden wij van de redactie dat u goedkoop een nespresso apparaat kunt ontkalken met azijn via bovenstaande instructies. Argumenten zoals dat de speciale ontkalkingsvloeistof beter en sneller kan ontkalken zal zeker kloppen.

Maar als u met azijn uw Nespresso apparaat schoonmaakt en u merkt dat deze nog steeds last heeft van kalk dan herhaalt u het ontkalkingsproces een paar keer vaker.

Dit is nog steeds vele malen goedkoper dan een duur speciaal ontkalkingsvloeistof

*Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend zie onze disclaimer.