Goedkope Loopfiets Kopen? – Dé complete Aankoopgids.

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor kinderen die beginnen met fietsen en een goedkope loopfiets is voor veel kinderen de ideale stap in de wereld van het fietsen.

Waar op letten bij goedkope loopfiets kopen

Fietsen is een levensvaardigheid en als uw kind leert (fietsen) op een loopfiets geeft hem of haar dat een voorsprong op jonge leeftijd, voordat het overstapt op een (normale) fiets.

Goedkope Loopfiets Aankoopgids

In deze aankoopgids leggen we uit wat een loopfiets precies is, wat de voor- en nadelen zijn.

Hoe u de beste goedkope loopfiets? Moet u kiezen voor een tweewieler of een driewieler? En waar moet u nog meer op letten bij het kopen? We leggen u graag alles uit en hebben onze top 5 op een rijtje gezet!

Wat is een (goedkope) loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder pedalen, waarbij het kind zich zittend voortbeweegt door te lopen. Wist u trouwens dat de eerste (volwassen) fietsen, loopfiets waren?

Een loopfiets is de ideale manier voor een jong kind om te leren fietsen. Op een loopfiets houdt een kind altijd een voet op de grond, net als bij het lopen. Hierdoor is het veel gemakkelijker om het evenwicht te bewaren dan op een gewone fiets. Ideaal voor kleine kinderen!

Beste Loopfiets 1 jarigen – Eenvoudig ombouw naar twee wiel loopfiets.

Kenmerken van een loopfiets

De vele goedkope loopfietsen die er tegenwoordig te koop zijn, verschillen van elkaar in enkele kenmerken:

 • Twee wielen of drie wielen.
 • Geschikt voor de leeftijd van 1 jaar, 2 jaar, of 3 jaar en ouder.
 • In hoogte verstelbaar stuur.
 • In hoogte verstelbaar zadel.
 • Gewicht
 • Fiets kwaliteit
 • Ontwerp

Met deze kenmerken kunt u bepalen of een loopfiets geschikt is voor uw kind. Of, om de loopfiets cadeau te geven aan uw (klein) kind. Het is bijvoorbeeld een heel leuk cadeau voor een 1ste verjaardag.

Misschien kan een 1-jarige nog niet “rijden” op een loopfiets, maar het is een leuk speelgoed om erbij te hebben.

En (groot) ouders kunnen zich erop verheugen tot de kleine groot genoeg is om zijn eerste stapjes te zetten. En bij veel loopfietsen kan dit al vanaf ongeveer 1 jaar!

Goedkope Loopfiets of driewieler kopen?

De meeste loopfietsen hebben twee wielen, net als een gewone fiets. Maar er zijn ook geweldige loopfietsen met drie wielen. Welk wiel kunt u het beste kiezen, een gewone loopfiets met twee wielen of een driewieler?

Het belangrijkste voordeel van een driewieler is het extra evenwicht. Dit maakt een driewieler meer geschikt voor de allerkleinsten, vanaf ongeveer 1 jaar. Ook als u bang bent dat uw kind een ongeluk krijgt, kan een driewieler een verstandige keuze zijn.

Meer stabiliteit van een derde wiel klopt, maar soms is een (normale) loopfiets een betere keuze. Uw (klein) kind kan eerste ervaringen opdoen en leert hoe het een fiets in evenwicht moet houden. Dit is iets wat uw kind veel minder leert op een driewieler.

Een ander nadeel van een driewieler is praktisch: hij neemt meer ruimte in beslag. Als u in een klein huis woont en te veel goedkope babyspullen hebt, is een tweewieler misschien praktischer.

Als u niet kunt kiezen tussen een normale loopfiets en een driewieler, hebben de knappe koppen in de baby productontwikkeling afdelingen een oplossing voor u. Sommige loopfietsen kunnen gemakkelijk worden omgezet van een tweewieler naar een driewieler. Geweldig idee toch!

Welke Leeftijd Goedkope Loopfiets kopen

Loopfiets 1 jaar

Op de leeftijd van 1 jaar zijn de meeste kinderen klaar voor de grote avonturen met een loopfiets. De loopfiets 1 jaar is iets kleiner en lager dan de modellen voor oudere kinderen en hebben vaak drie wielen.

Hoe lager de loopfiets voor 1-jarigen, hoe gemakkelijker het is om het evenwicht te bewaren.

Maar niet als de loopfiets te klein is en ontworpen is voor kinderen van een jaar, de meeste loopfietsen geschikt voor kinderen vanaf anderhalf, twee, drie tot vier jaar.

Vanaf de leeftijd van 15 maanden kunnen de meeste kinderen het beste een loopfiets proberen. 

Sommige kinderen beginnen met pas met een Loopfiets als ze 3 jaar oud zijn. U zult geen speciaal (derde) wiel nodig hebben voor deze leeftijd.


Onze keuze – Beste Loopfiets

Van driewieler naar tweewieler

Loopfiets Bandits & Angels Smart bike 4 in 1 Classic. De meest complete loopfiets voor kinderen van 1 jaar tot 4 jaar.

Waar op letten bij het kopen van een goedkope loopfiets

Weet waar u op moet letten bij het kopen van een goedkope loopfiets, en ik bedoel niet alleen de banden. Wat vooral belangrijk is bij het kopen van een loopfiets is het feit dat loopfietsen niet één maat voor iedereen kan zijn.

Dit geldt ook voor normale volwassen (elektrische) fietsen, waar moet u op letten als u er een koopt voor uw (klein) kind.

goedkope loopfiets van 2Cycle

Grootte van de goedkope Loopfiets.

Laten we beginnen met het belangrijkste, de grootte van de loopfiets, hoewel fabrikanten goedkope loopfietsen vaak op de markt brengen als één maat voor leeftijden van 1 tot 3 jaar.

Geloof niet dat dit klopt, loopfietsen variëren namelijk in grootte en de zadelhoogte van een fiets is de meest nauwkeurige indicator voor een goede pasvorm. De zadelhoogte van een fiets wordt gemeten van de grond tot het laagste deel van het zadel.

Het zadel van een goed passende loopfiets, zal minstens 2,5 centimeter of meer onder de binnenbeenlengte van het kind zitten. Belangrijk detail de zadelpen van een loopfiets zal enkele centimeters omhoog en omlaag verstelbaar moeten zijn om de groei van uw kind bij te houden.

Tip: Koop altijd een loopfiets die in elk geval twee tot vier centimeter extra lengte verstelling heeft.

Dit is essentieel zodat het kind comfortabel op de fiets kan zitten terwijl ze met hun voeten op de grond kunnen lopen. Als een kind een lichte kromming in zijn knieën heeft terwijl hij op de fiets zit weet u dat het zadel correct is ingesteld.

Als het zadel te laag is ingesteld en het kind te veel buiging in de knie heeft, wordt lopen minder natuurlijk en minder efficiënt. Als het zadel van de goedkope loopfiets te hoog staat, zodat het kind de benen bijna recht heeft staan, wordt het erg moeilijk om te rennen en momentum te krijgen en de fiets in evenwicht te houden.

Daarom is het absoluut noodzakelijk om de zithoogte van een loopfiets te kennen om de werkelijke maat van de fiets en de beste pasvorm te krijgen. Eerst de binnenbeenlengte van uw kind te meten.

Banden loopfietsen

De meeste loopfietsen hebben schuim of luchtbanden, welke band u kiest, bepaalt de hoeveelheid tractie en demping die een fiets krijgt. Verschillende schuimrubberen banden zijn de meest voorkomende type loopfietsbanden omdat ze veel goedkoper zijn dan luchtbanden.

Schuim- rubberbanden bieden geen demping en bieden aanzienlijk minder tractie dan luchtbanden als uw kind op verharde stoepen blijft. En niet gaat springen van stoepranden, dan zullen schuimbanden prima functioneren.

Tip: Als er ruimte is in uw budget adviseren wij altijd luchtbanden te kiezen boven schuimbanden. Luchtbanden bieden veel demping en veel meer tractie.

Kinderen die loopfietsen met luchtbanden lopen kunnen gelukkig comfortabel lopen op alles van verharde paden tot gravel of gras.

Gewicht van goedkope loopfietsen.

Als algemene regel geldt dat een kinderfiets niet meer dan 30 procent van zijn gewicht heeft t.o.v zijn gebruiker. Als het gaat om loopfietsen en zeer jonge kinderen kan een licht gewicht fiets een wereld van verschil maken. In hoe gemakkelijk het is om te fietsen en in de motivatie van het kind om door te gaan nadat ze zijn gevallen.

Dus peuters en kleuters op loopfietsen van meer dan 5 kilo, zullen het moeilijk hebben om de fiets in balans te houden. Koop een goedkope loopfiets met een zo klein mogelijk gewicht, vooral als uw kind nog jong is.

Loopfiets 1 jaar voor deze leeftijd zijn de meeste loopfietsen die tegenwoordig te koop zijn over het algemeen licht van gewicht. Let wel op het gewicht van de fiets, bepaalt ook vaak de algehele kwaliteit en onderdelen van een fiets, hoogwaardige fietsen met luchtbanden en handremmen kunnen meer wegen dan een goedkope loopfiets, maar ze bieden een veel betere ervaring wanneer kinderen een loopfiets gebruiken.

Top 3 Loopfietsen

1 – Bandits & Angels Smart bike 4 in1 Classic

Geschikt voor kinderen van 1 jaar. Houten loopfiets Smart bike 4 in 1 van het merk Bandits & Angels. Deze multifunctionele loopfiets is te gebruiken als driewieler en als tweewieler.

Van driewieler naar tweewieler

Loopfiets Bandits & Angels Smart bike 4 in 1 Classic. De meest complete loopfiets voor kinderen van 1 jaar tot 4 jaar.

2 – Veloretti Tricycle

De Veloretti Tricycle is eigenlijk 2 fietsen in 1. Door de makkelijk (de)monteerbare zijwielen kan de driewieler in een handomdraai worden omgetoverd naar een loopfiets en heeft je kleine avonturier er nog jaren plezier van.

Van drie naar twee wielen


Loopfiets voor kinderen vanaf 18 maanden. De Veloretti Tricycle is eigenlijk 2 fietsen in 1

3 – 2Cycle Mini-Bike

Deze loopfiets is een goede loopfiets 1 jaar. Door de twee wielen aan de voorkant, is het makkelijker om het evenwicht te bewaren. Zo leren uw kinderen nog sneller deze loopfiets te bedienen.

Loopfiets vanaf 1 jaar


2Cycle Mini-Bike
is een unieke loopfiets met 3 wielen. Doordat deze loopfiets slechts 1 wiel heeft aan de achterkant komen de voetjes van uw kind niet tegen het wiel.

Loopfiets met of zonder remmen

Kinderen zullen meestal, met hun voeten proberen te stoppen, maar handremmen zijn ook een geweldige optie wanneer mogelijk. Wij raden altijd aan een loopfiets te kopen met een handrem waarom geven we de voorkeur aan handremmen?

 • Handremmen kunnen letsel helpen voorkomen
 • De levensduur van kinderschoenen verlengen en een kind beter voorbereiden op het rijden op een trapfiets.
 • De meeste kleuters, tussen twee en half en 4 jaar oud, hebben genoeg handboog coördinatie om een handrem te gebruiken.
 • Kinderen hoeven niet opnieuw te leren hoe ze de handrem op een gewone fiets moeten gebruiken.

Dus de aanschaf van een fiets met een handrem is een goede investering.

Samenvatting

In een notendop, hier zijn de 5 belangrijkste redenen waarom loopfietsen de moeite waard zijn om te kopen voor kinderen vanaf 1 jaar.

 • Loopfietsen passen prima bij jonge kinderen en ze leren zo snel hun evenwicht te bewaren.
 • Oneffenheden zijn een makkie op een loopfiets.
 • Ze zijn licht en makkelijk te berijden – kinderen kunnen er veel verder mee rijden.
 • Loopfietsen bieden jarenlang plezier en zelfstandig rijden. Voor met de Smartbike heeft uw kind jarenlang speelplezier.
 • De overgang van een loopfiets naar een fiets met trappers is eenvoudiger!

Dé Beste Loopfiets

Bandits and Angels Smartbike 4-in-1, is naar onze mening de beste houten loopfiets 1-jarigen.

Bandits and Angels is een gaaf merk uit Haarlem met allerlei loopfietsen voor de echte prinsjes en prinsesjes. Zoals deze houten smartbike met 4-in-1 mogelijkheden.

U kunt er gemakkelijk een driewieler van maken. Dus het is een loopfiets en driewieler in een.

U kunt het frame ook omdraaien zodat het zadel een beetje omhoog komt. Zo kunt u de driewieler of loopfiets beter afstellen naarmate het kind groeit.

De houten loopfiets voelt comfortabel aan en ziet er stevig uit. Dit is een houten loopfiets 1 jaar. Dus deze goedkope loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Van driewieler naar tweewieler

Loopfiets Bandits & Angels Smart bike 4 in 1 Classic. De meest complete loopfiets voor kinderen van 1 jaar tot 4 jaar.