Top 5 Beste Goedkope Airfryer modellen

Bent u op zoek naar een goedkope airfryer? Wij hebben voor u onderzocht wat de 5 beste en goedkoopste airfryer modellen zijn.

5 beste goedkope airfryer merken


Met de ontwikkeling van friteuses die niet met grote hoeveelheden olie maar op hete lucht werken, is de wereld van friet, snacks en thuis bakken verandert.

Heteluchtfriteuses zijn echte alleskunners en een geweldige aanvulling voor elk huishouden die waarde hecht aan gezonde voeding. Ook al komen de frituurresultaten niet helemaal overeen met die van een klassieke frituurpan. Een goedkope airfryer is zeker een geweldig en gezonder alternatief.

De airfryer is ook zeker de winnaar in vergelijking met de gewone oven wat betreft knapperigheid van gerechten. Maar ook in energiebesparing en gezonder eten is een goedkope airfryer een veel beter alternatief voor de gewone friteuse, omdat hij zonder grote hoeveelheden olie en vet werkt.

Tip: Voor het aankopen van een goedkope airfryer.

Overweeg eerst of u echt een goedkope airfryer nodig hebt. Als u slechts een paar keer per jaar patat of ovengroenten bereidt, volstaat een oven of een combimagnetron. Deze apparaten nemen geen extra ruimte in de keuken in.

Gezin of alleenstaand? De 5 beste goedkope airfryer modellen verschillen qua capaciteit. Denk eraan: als u een “eenpersoons airfryer” koopt, moet u misschien meerdere keren bakken als er vrienden op bezoek komen of het aantal gezinsleden toeneemt.

Top 5 beste goedkope airfryer merken.

5 beste Airfryers goedkoper dan €100,-

 • 1- Princess Airfryer XL 182020
 • 2- Inventum GF350HLD
 • 3- Tefal Compact EY3018
 • 4- DistinQ airfryer
 • 5- Daewoo DHFRYER Airfryer

Beste Goedkope Airfryer kopen 7 aandachtspunten.

Een goedkope arifryer kopen dit zijn de 7 belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een goedkope heteluchtfriteuse.

1. Capaciteit Airfryer – grootte is belangrijk.

De meest belangrijkste beslissing die u moet nemen betreft de capaciteit van de friteuse. Uw keuze zal afhangen van het aantal personen waarvoor u bakt.

Hieruit zou u kunnen concluderen dat u voor een gezin een XXL-model nodig hebt. Maar ook als u met maar 2 personen of een eenpersoonshuishouden bent, raden we een Airfryer XXL-formaat sterk aan. Omdat een groter model betekent dat de lucht beter kan circuleren en je krokantere bakresultaten krijgt.

2. Wattage – meer vermogen is beter.

Behalve de grootte is ook het wattage uiterst belangrijk voor een Airfryer. Minder wattage betekent minder vermogen, dus slechtere bakresultaten. We adviseren een vermogen van minstens 1500 W, of nog beter 2000 W of meer, voor de beste resultaten bij het frituren zonder olie.

Hete lucht technologie in de heteluchtfriteuse is net zo belangrijk als het wattage. Het wattage speelt een doorslaggevende rol bij de warmteverdeling. Het moet gelijkmatig zijn en het hele apparaat goed vullen. We adviseren een toestel met Hot Air technologie , die de warme lucht in het toestel laat circuleren met een minimumsnelheid van 70 km/uur.

3. Handmatige bediening & Automatische programma’s.

Om ervoor te zorgen dat u de meeste vrijheid heeft om te experimenteren met airfryer recepten. Moet u een goedkope Airfryer kopen die beide mogelijkheden heeft.

 • Handmatige instelling van temperatuur en tijd.
 • Keuze uit automatische programma’s waarbij tijd en temperatuur vooraf zijn ingesteld.
 • Naast de handmatige temperatuurinstelling zijn automatische bakprogramma’s sterk aan te bevelen omdat ze het dagelijks leven vergemakkelijken.
 • Automatische programma’s zijn dus een prachtige extra functie, maar alleen daarop vertrouwen beperkt maken van airfryer gerechten enigszins.

De meeste Airfryers hebben een timerfunctie, maar er zijn uitzonderingen. Let hierop bij de aankoop van een goedkope airfryer, want het is een zeer praktische functie.

U kunt precies instellen hoe lang het bakproces moet duren. Toestellen variëren in de tijd dat ze kunnen worden ingesteld. Sommige hebben een timer voor maar 30 minuten, andere 60 minuten of meer.

Welke tijd voor u geschikt is, hangt af van de grootte van de porties die u in de heteluchtfriteuse wilt bereiden. Kies voor een model met een zo lang mogelijke timer tijd. Een signaaltoon geeft betrouwbaar aan dat uw eten klaar is.

4. Eenvoudige reiniging & spatbescherming.

Airfryer schoonmaken, om de hoeveelheid werk die u hier moet doen tot een minimum te beperken. Moet u ervoor zorgen dat veel onderdelen van de heteluchtfriteuse afneembaar en vaatwasmachine bestendig zijn.

Zo kunt u ze na gebruik zonder problemen in de vaatwasser doen en is vervelende handmatig schoonmaken niet nodig.

Verder is het van belang dat het verwarmingselement van de airfryer een spatscherm heeft, want dan wordt het gebruik van een hete airfryer direct hinderlijk. Sommige fabrikanten, zoals de Philips Airfryer, verkopen een spatscherm als extra accessoire, maar er zijn ook heteluchtfriteuses die er een hebben ingebouwd.

5. Bescherming tegen oververhitting – veiligheid is een must.

Een oververhittingsbeveiliging is belangrijk voor uw veiligheid en onmisbaar in huishoudens met kinderen. Vooral bij zeer goedkope airfryers moet u er zeker van zijn dat ze een oververhittingsbeveiliging hebben.

Wij bevelen dan ook de bovenstaande 5 beste goedkope airfryers aan met “cool touch”, d.w.z. dat ze niet heet worden van buitenaf. Een niet te onderschatten veiligheidsvoorziening zijn de antislip rubberen voetjes, zodat de goedkope airfryer altijd stevig staat.

Net zo belangrijk is de automatische uitschakeling, die ervoor zorgt dat de airfryer zichzelf uitschakelt en u hem niet zelf hoeft uit te schakelen nadat het geluidssignaal heeft geklonken.

6. Geïntegreerd luchtfilter.

Het grote voordeel van een heteluchtfriteuse boven gewone friteuses is dat ze praktisch reukloos zijn en je geen lelijke frituurlucht in de keuken hebt. Het is echter wel belangrijk dat de goedkope Airfryer een geïntegreerd luchtfilter heeft.

7. Ruimte in keuken voor de airfryer.

Het laatste waar u rekening mee moet houden is de ruimte die u nodig heeft om de friteuse op te stellen. Als u van plan bent het apparaat vaak te gebruiken, is het zinvol het een vaste plaats in uw keuken te geven.

Daarom raden we u aan om in uw keuken te meten hoe groot de airfryer kan zijn! Heeft u weinig ruimte in de keuken, dan is een compacte airfryer het beste model.

Zoals u heeft gelezen, kan een goedkope airfryer een geweldige aanwinst zijn voor elk huishouden. Of het nu gaat om een eenpersoonshuishouden of een gezin, een airfryer heeft praktische toepassingen in elke keuken.

De manier van “frituren” (het is niet echt frituren) in een airfryer is vetarm en gezond, en tegelijkertijd blijven de natuurlijke smaak net als kleur van het voedsel behouden. Met de 5 beste goedkope airfryer modellen zult u de lekkerste airfryer gerechten kunnen maken.

Vragen over Airfryers.

Iedereen heeft het over friet en dergelijke gemaakt in een airfryer, is het allemaal gebakken lucht? Of is dit keukenproduct (onmisbaar) in de keuken.

Heeft u een goedkope airfryer nodig?

Een airfryer wordt vaak ook een friteuse zonder olie genoemd. Natuurlijk is deze benaming niet altijd helemaal correct. Wel is het zo dat u in een airfryer geen olie of vet hoeft toe te voegen om krokant voedsel te bereiden, want een heteluchtfriteuse is totaal anders dan een conventionele friteuse.


Hoe werkt een heteluchtfriteuse?

Een airfryer heeft, in tegenstelling tot een goedkope frituurpan, het uitgangspunt van zeer hete en snel circulerende lucht om het voedsel te “bakken”. De hete lucht circuleert in een hoogwaardige heteluchtfriteuse met een snelheid tot 75 kilometer per uur.

De voordelen van een airfryer.

Met bovenstaande beste goedkope airfryer modellen kunt u heerlijke airfryer gerechten bereiden met weinig of geen olie hieronder nog even de voordelen.

9 voordelen airfryer gebruik.

 1. Gezond en caloriearm eten
 2. Originele smaak met voedsel geschikt voor airfryers
 3. Geen (vieze) frituurlucht
 4. Gebruikt vet hoeft niet te worden weggegooid
 5. Verscheidenheid aan voedselbereiding is onbeperkt
 6. Snelle voorbereiding
 7. Eenvoudig schoonmaken Airfryer in vergelijking met frituurpan
 8. Minder stroomverbruik in vergelijking met een oven
 9. Eenvoudige bediening

Waarom worden snacks, zoals kroketten en kipnuggets, niet knapperig en bruin?

Gebruik voor de beste bakresultaten Airfryer kant-en-klare producten. Kant-en-klare snacks worden goudbruin en knapperig wanneer ze worden bereid in de Airfryer. Als u snacks die in een frituurpan moeten worden bereid in de Airfryer bereidt, blijven de snacks meestal bleek en zijn ze vaak minder knapperig.

Als u kant-en-klare airfryer voedsel hebt gebruikt, maar ze niet knapperig worden en bleek blijven, controleer dan het volgende:

 • De hoeveelheid ingrediënten: Doe kleinere hoeveelheden ingrediënten in het mandje. Bedek de bodem van de mand met slechts één laag. Kleinere hoeveelheden zullen gelijkmatiger bakken.
 • De temperatuur: De meeste snacks moeten op 200ºC worden bereid, behalve gebak. De koekjes worden bereid in de Airfryer op 180ºC.
 • Bereidingstijd: Als u de Airfryer niet hebt voorverwarmd voordat u de snacks erin doet, zal de bereidingstijd met 3 minuten toenemen wanneer u begint te frituren.

Opmerking: De meeste snacks hebben de voor de oven aangegeven bereidingstijd nodig totdat ze volledig gaar zijn. De bereidingstijd voor de friteuse is korter en levert geen volledig gaar resultaat op. De meeste snacks hebben 6 tot 10 minuten nodig als baktijd.

Tip: Als uw kroketten of snacks barsten tijdens de bereiding in de Airfryer, kies dan een kortere bereidingstijd.

Waarom is de Airfryer beter dan een frituurpan?

In tegenstelling tot een goedkope frituurpan hoeft u in de Airfryer slechts een kleine hoeveelheid frituurolie te gebruiken om heerlijk voedsel te bereiden. De Airfryer bakt het voedsel met circulerende hete lucht via een proces dat Rapid Air hetelucht technologie wordt genoemd.

Dankzij deze technologie bevatten de frieten tot 80% minder vet in vergelijking met een conventionele friteuse. Bij het bereiden van zelfgemaakte friet kan het vetgehalte zelfs tot 1,5% dalen.

Omdat er maar weinig frituurolie nodig is, is er minder geur bij het bereiden van voedsel in de Airfryer dan bij het frituren in een traditionele frituurpan.

Diepvriesfriet in de Airfryer bereiden.

In de Airfryer kunt u allerlei soorten diepvriesfriet bereiden:

 1. Diepvries kant-en-klare Airfryer frietjes.
 2. Diepvries zoete aardappel airfryer frieten.

Opmerking: Let op dat er verschillen zijn in bevroren friet. Verschillende merken en variëteiten vereisen verschillende instellingen. Raadpleeg de handleiding op de diepvrieszak voor de bereidingstijden. Als uw diepvriesfrieten niet worden zoals verwacht, lees dan de FAQ “Mijn eten is niet zo knapperig als verwacht”. Wat kan ik doen?”

Welke olie het beste gebruiken in een airfryer?

De meeste oliën die kunnen worden gebruikt om het in de Airfryer bereide voedsel nog lekkerder en knapperig te maken zijn.

 • Olijfolie
 • Zonnebloemolie
 • Pindaolie, arachideolie, aardnotenolie of grondnotenolie is plantaardige olie die uit pinda’s wordt gewonnen.

U kunt ook gekruide of gearomatiseerde olie gebruiken of voor gebruik kruiden aan de olie toevoegen. Zo kun je de smaak van gerechten gemakkelijk variëren.

Opmerking: Het toevoegen van olie is alleen nodig wanneer u zelfgemaakte gerechten bereidt van verse ingrediënten die niet zijn voorbehandeld, bijvoorbeeld vers geschilde aardappelen of ongemarineerd kippenvlees. Het toevoegen van olie zorgt voor een krokant laagje op het onbehandelde voedsel en een intense smaak.

Hoe lang moet de Airfryer afkoelen voordat ik hem kan opbergen?

Wij raden u aan de Airfryer volledig te laten afkoelen voordat u hem opbergt. U kunt het afkoelingsproces versnellen door de pan na gebruik uit het apparaat te halen. Na het verwijderen van de pan duurt het ongeveer 30 tot 45 minuten om af te koelen.

U kunt de pan sneller afkoelen door hem te vullen met koud kraanwater.

Waarom witte rook uit de airfryer komt en hoe voorkomen.

De oorzaak is vaak teveel olie in de pan.

 1. Schakel de Airfryer uit.
 2. Doe ovenwanten aan om je handen te beschermen. Haal de pan eruit en verwijder het mandje. Zet de mand voorlopig op een bord of onderzetter.
 3. Gebruik voldoende keukenpapier om de olie op de bodem van de pan op te nemen.
 4. Plaats het mandje in de pan en plaats de pan terug in het apparaat.
 5. Zet het bakproces voort door de timer in te stellen op het resterende aantal minuten kooktijd.

Tip: Je kunt het afdekken om de meeste warmte binnen te houden.

Airfryer schoonmaken.

Hoe kan ik de buitenkant en de binnenkant van de Airfryer schoonmaken?

Omdat er maar weinig olie in de Airfryer zit, wordt de buitenkant van het apparaat niet vet zoals bij een goedkope frituurpan.

 1. Zorg ervoor dat de Airfryer is afgekoeld!
 2. Reinig de behuizing van het apparaat met een vochtige doek.
 3. Reinig de binnenkant van het apparaat met heet water en een zachte spons of afwasborstel.
 4. Indien nodig kunnen etensresten die aan het verwarmingselement vastzitten worden verwijderd met een afwasborstel met zachte niet te harde haren.
 5. Schoonmaken van het verwarmingselement doet u het beste met een borstel met zachte tot middel harde haren.
 6. Maak het verwarmingselement na afloop altijd droog met keukenpapie

Belangrijk: Gebruik geen schuurspons of een borstel met harde haren, omdat dit de coating van het verwarmingselement kan beschadigen.

Airfryer mandje en pan schoonmaken.

Hoe kan ik het mandje en de pan van de Airfryer schoonmaken? Volg de onderstaande stappen om het mandje en de pan van de Airfryer schoon te maken.

 1. Vul de pan van de Airfryer met heet water en voeg wat afwasmiddel toe.
 2. Laat de pan met het mandje 10 minuten weken.
 3. Reinig de zwarte zijkanten van de mand met een niet krassende spons of borstel.
 4. Draai de mand om, maak de bodem van de mand schoon met een borstel of schuursponsje.
 5. Maak de pan schoon met een niet krassende spons of borstel.

Is een goedkope airfryer een goede aankoop?

Is een airfryer echt nodig als u al een oven heeft? Nou wij denken van wel knapperige frietjes, bijvoorbeeld, worden nooit echt lekker in een normale oven en als ze dat al doen, is het meestal een zeer energieverslindende bereiding.

Een goedkope airfryer als extra aankoop is vooral de moeite waard vanwege het krokante en smakelijke resultaat van het voedsel en het lagere stroomverbruik.

Een airfryer kost doorgaans minder dan de helft van de tijd om knapperige frieten te bereiden en slechts de helft van het elektriciteitsverbruik in vergelijking met een heteluchtoven.


Voor het hele gezin.

Maar niet alleen patat zonder olie, alle gerechten die u kunt frituren, bakken, braden of zelfs grillen kunt u gemakkelijk op een gezonde en lekkere manier bereiden in uw goedkope airfryer. Dankzij de bereiding met hete lucht hebben de gerechten een natuurlijke smaak in vergelijking met frituren in frituurvet.

Je eet dus vetarm, caloriearm en dus veel gezonder.

Airfryers kunnen nog meer: u kunt er niet alleen klassieke frituurgerechten in bereiden, maar ook taarten, pizza’s of ovenschotels in bakken. Met de groeiende belangstelling voor vegetarische diëten wordt ook het bakken van groenten (bijvoorbeeld in beslag) heel eenvoudig.

Ovenschotels, lasagne, aardappelgratin, frietjes of broodjes, brood, gebak of desserts, dit alles is geen probleem voor een airfryer, waarmee u een ontbijt, lunch of diner voor het hele gezin op tafel kunt toveren.

Als u een goedkope airfryer koopt, dan heeft u een passend groot volume, om u  hele gezin te verblijden met heerlijke goedkope airfryer gerechten!