Goedkoop Boxspring Bed Kopen? Ken de Voor- Nadelen & Voorkom Miskoop!

Een goedkoop boxspring kopen kan een goede investering zijn, maar waar moet je op letten zodat het geen miskoop wordt. Een boxspring kopen is natuurlijk een grote investering. Het is dus belangrijk om er goed over na te denken.

Goedkoop boxspring bed kopen de voor en nadelen

Goedkoop Boxspring bed kopen het geld waard?

Een bed kopen is toch wel een aanslag op je bankrekening. Toch is het belangrijk een goed bed te kiezen dat bij u en uw lichaam past. Omdat een goede nachtrust essentieel is. En zoals je waarschijnlijk weet van hotels: niet elk bed slaapt even goed!

Waar moet je op letten als je een boxspring wilt kopen? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat u de juiste keuze maakt.

Over je slaap en een goedkoop boxspring bed.

Laten we beginnen met het belangrijkste: Je nachtrust. Zoals je weet, is een goede nachtrust erg belangrijk. Iedereen die wel eens slecht geslapen heeft op een campingbed weet dat als geen ander.

Een goed bed is echt een voorwaarde om fit en productief te kunnen zijn. Uit wereldwijde slaaponderzoeken van blijkt dat 75% van de mensen minder productief is na een slechte nachtrust.

En er is echt een verschil tussen het ene en het andere boxspring bed als het gaat om een goede nachtrust. Dit heeft niet alleen te maken met je eigen voorkeuren. Maar ook met de kwaliteit van het boxspring-bed. Laten we je dus goed informeren via dit artikel als je een goedkoop boxspring bed wilt kopen.

Waar komen boxsprings vandaan en wat maakt ze zo bijzonder?

waar op letten bij goedkope boxspring bedden

Ontspannen en comfortabel wonen is zeker een essentieel punt voor elk individu, bijvoorbeeld bij het kiezen van een flat of het kopen van een huis. In dit verband is het belangrijk dat niet alleen de woonomgeving en de structuur van het huis meetellen, maar vooral de inrichting van belangrijke woonruimten.

Als we de slaapkamer bekijken, presenteert deze zich als de ultieme rustzone en tegelijkertijd de plaats om de liefde te bedrijven, wat betekent dat er duidelijke eisen worden gesteld aan de inrichtingselementen.

In ons land zijn ze al lang populair en bekend om hun comfort, en veroveren ze ook steeds meer slaapkamers. We hebben het over boxspring bedden. Ze beloven slapen op het hoogste niveau en zorgen zo voor een betere levenskwaliteit. Maar wat maakt een goed boxspring bed en waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? Laten we beginnen bij het begin.

Wat is een boxspring bed?

De zogenaamde boxspring bedden zijn momenteel steeds meer in opkomst in onze huishoudens. Jarenlang werden ze vooral gebruikt in hotels, maar nu is er ook steeds meer vraag naar voor particulier gebruik.

Boxspring bedden beloven 100% ontspanning en een betere nachtrust. De term boxspring beschrijft een speciale bedvorm die sterk verschilt in de afzonderlijke prijssegmenten. De goedkope boxspring modellen wijken vaak af van het klassieke ontwerp. Het woord “boxspring” is afgeleid van het Engels en betekent “doos met veren”.

De basisconstructie

Allereerst leggen we uit wat dit type bed inhoudt. In wezen is het een houten kist, voorzien van veren en dat ze zeer hoog liggen en hierdoor het gemakkelijker maakt om erin te gaan liggen.

Alle onderdelen moeten zeer goed op elkaar zijn afgestemd voor een optimale slaapervaring. Een lattenbodem is in principe niet nodig, omdat alleen het onderbed voor de nodige flexibiliteit en ondersteuning zorgt.

De onderbouw

Het raamwerk van het bed bestaat meestal uit een houten frame dat met stof is bekleed. Bij goedkopere boxspring modellen is dit houten frame gemaakt van hardboard of spaanplaat.

Hoogwaardige modellen gebruiken gelijmde balken of massief hout. Stabiele poten onder de bedden behouden de vorm en zorgen voor de nodige luchtcirculatie. De poten hebben een basis van stevig hout, die het onderbed ondersteunen en zo voor de gebruikelijke stabiliteit zorgen.

In het stevige houten frame zit de vering. Hier worden ofwel barrel pocket springs ofwel bonell springs gebruikt. Barrel pocketveren zijn genaaid in kleine pockets die punt elastisch meegeven en zo de contouren van het lichaam ondersteunen.

Dit type veer is daarom bijzonder geschikt voor mensen met rugpijn of die meer dan 100 kg wegen. Bonellveren zijn met draden verbonden en buigen elastisch mee over het gehele oppervlak, waardoor het boxspring-bed aangenaam zacht is.

Slaapsystemen met bonellveren zijn echter meer geschikt voor kleine mensen.

Vervolgens wordt een veerkern aangebracht, die van metaal is en dan uiterst robuust is om het onderste bed voldoende steun te bieden. Als het een tweepersoonsbed is, wordt voor elke kant een aparte doos meegeleverd – maar het geheel ziet eruit als een bed, dat uiteindelijk met een willekeurig materiaal wordt bekleed.

De matras:

Bovenop de boxspring ligt de matras. Dit moet worden afgestemd op uw eigen behoeften en op het basisframe. Idealiter is de matras gemaakt van tonvormige veren, zodat hij niet te licht aanvoelt. Het aantal veren in samenhang met het lichaamsgewicht is een kwaliteitskenmerk:

 • Lichte personen minstens 200 veren per vierkante meter
 • middelzware personen ongeveer 500 veren per vierkante meter
 • zwaargewicht personen ongeveer 1.000 veren per vierkante meter

De topper:

Afhankelijk van het model is een goedkoop boxspring bed voorzien van een zogenaamde topper. Dit is een andere matras, die bovenop de eigenlijke matras wordt gelegd.

Dit maakt het bed een beetje hoger. Dit is echter niet het eigenlijke doel van een topper. Ten eerste beschermt de topper de matras. Omdat je niet direct op de matras ligt, maar op de topper, zakt de dure matras minder snel door.

De enigszins goedkope topper kan echter gemakkelijk worden vervangen als hij versleten is. Aan de andere kant zorgt het voor de best mogelijke lig eigenschappen. Om dit te garanderen moet de topper gemaakt zijn van hoogwaardig viscose of koudschuim. Goedkope toppers bevatten vaak schuimrubberen matrassen.

Een ander voordeel van een goede topper geldt alleen voor tweepersoonsbedden. Het is gebruikelijk om de matrassen van een boxspring bed te kunnen kiezen aan de hand van de hardheidsgraad.

Als in een tweepersoonsbed twee verschillende hardheden gewenst zijn en er dus 2 matrassen zijn, kunt u gewoon een grote topper erop leggen en een groot ligoppervlak hebben, maar wel 2 verschillende matrassen.

Voordelen en nadelen van een boxspring

Voordelen

 • Boxspring bedden zijn bijzonder geschikt voor mensen met rugklachten.
 • Luxe uitstraling in de slaapkamer.
 • Hoog slaapcomfort.
 • Comfortabele bed hoogte, vooral voor senioren ideaal.
 • Extra hoge zitrand, deze hoogte maakt het gemakkelijk om in en uit het bed te stappen.
 • Matras past zich aan het lichaam aan, daarom bijzonder geschikt voor mensen met rugpijn.
 • Goede warmte-isolatie door de constructie van het bed, door de geïntegreerde matras wordt de luchtcirculatie versterkt die het zweten tot een minimum beperkt.
 • Gemakkelijk te reinigen, duurzaam en dus zeer robuust.

Nadelen

 • Een hogere aankoopprijs dan normaal (standaard) bed.
 • Moeilijk te vervoeren, tijdens een verhuizing door het hoge gewicht
 • Matrassen zijn niet altijd gemakkelijk te vervangen.
 • Zien er vaak groots en log uit in kleine slaapkamers.

Goedkoop boxspring bed verschillen

wt kost een goedkoop boxspring bed

De verschillen tussen deze slaapsystemen begint bij de poten. Afhankelijk van het ontwerp en de prijs zijn ze gemaakt van metaal, kunststof of hout en verschillen ze in vorm en kleur.

Verdere verschillen zitten in het hoofdeinde. Zorg ervoor dat je toekomstige boxspring bed een gestoffeerd hoofdbord heeft en idealiter ook iets schuin of verstelbaar is.

Er zijn ook goedkope boxsprings met opbergruimte. Deze is ingebouwd onder de boxspring en biedt extra opbergruimte.

Een goedkoop boxspring bed met motor belooft absolute luxe. De hoogte van de voetsteun en het hoofdeinde kan met een afstandsbediening worden aangepast aan individuele behoeften.

Verschillen in de matras

Zoals gezegd zijn er ook verschillen in matrassen. Doorslaggevend voor de juiste keuze is dat jouw lichaam voldoende wordt ondersteund, zodat deze wordt ontlast. In het algemeen hebben matrassen vijf hardheidsgraden (H1 tot H5).

Boxspring matrassen worden gewoonlijk ingedeeld in drie hardheidsgraden (H1 tot en met H3). Typisch voor een goedkoop boxspring bed zijn matrassen met een tonvormige pocketveren kern.

Als alternatief zijn ook hoogwaardige koudschuim matrassen geschikt. Zoals gezegd hebben matrassen met een bonellverenkern minder zin. Om jouw oase van rust comfortabel te maken is een combinatie van bonellveren en tonvormige pocketveren aan te bevelen.

Prijzen en aanschaf van een boxspring bed

De prijzen van boxspring bedden verschilt enorm. Als u waarde hecht aan hoogwaardige componenten en onder de indruk bent van het vakmanschap en de functies, zal de prijs in de orde van 4 cijfers liggen.

Er zijn zelfs luxe modellen die meestal handgemaakt zijn en kosten meer dan 6.000 euro.

Je kunt natuurlijk ook een goedkoop boxspring bed kopen voor slechts 500,- euro. Maar deze bieden slechts een matige slaapervaring. Bovendien hebben de modellen in het goedkope segment vaak geen typische boxspring.

In plaats daarvan krijg je een lattenbodem of een gestoffeerde houten box waarop een standaard matras ligt. Het geheel heeft dan alleen het uiterlijk van een boxspring bed.

Aangezien bij een boxspring bed, niet altijd aan de buitenkant te zien is of de een hoge kwaliteit heeft. Is het belangrijk dat je je goed laat adviseren en uitvoerig laat informeren voordat je tot aanschaf overgaat.

Als je niet zeker bent, moet je zeker eerst een goedkoop boxspring bed uitproberen. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends. In de middag en avond wordt bijna elk bed comfortabel omdat het lichaam vermoeider is. Laat uw nieuwe bed samenstellen volgens jou persoonlijke wensen.

Conclusie

De aanschaf van een boxspring bed is meestal een kostbare aangelegenheid waar goed over nagedacht moet worden. Je moet beseffen dat een boxspring bed veel ruimte in beslag neemt en relatief duur is t.o.v een standaard bed.

De voordelen zijn echter enorm zoals:

 • De lange levensduur van boxspring bedden en hun kwaliteit. Een goed ontworpen boxspring bed is zeer robuust en goed voor een gezonde slaap.
 • Dit type bed is vooral geschikt voor volwassenen. Voor kinderen is het bed waarschijnlijk iets te hoog.

Nog even een paar belangrijke feiten over goedkope boxsprings.

Is de boxspring goed geveerd?

Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van boxspring bedden. De goedkoopste boxpring bedden zijn vaak gemaakt van minder duurzaam materiaal en hebben een harde doos op de bodem.

Dit, terwijl een duurdere en goede kwaliteit boxspring meer stabiliteit biedt. Deze geven veerkracht en stabiliteit aan de matras voor een betere nachtrust. De veren zorgen voor extra ondersteuning van uw lichaam. En dit beïnvloedt natuurlijk de kwaliteit van je slaap.

Type en aantal veren

De veren in een boxspring bed zijn tonvormig en staan in rijen naast elkaar. Ze verschillen in flexibiliteit en stevigheid. Hierdoor ontstaan verschillende comfortzones in de basis.

De binnenkant is flexibel en buigzaam. Dit zorgt weer voor een hoge belastbaarheid, dus een goede ondersteuning van uw lichaam. Voor de veren heeft u de keuze tussen bonell- en pocketveren. Bonell veren geven de meeste stabiliteit, zijn duurzaam en ventileren goed. Vraag dus zeker naar het aantal veren per m2, de constructie en het type veren wanneer je een goedkope boxspring koopt.

De kwaliteit van de matras

Een goede matras is zeer bepalend voor uw nachtrust. Goedkope boxspring bedden hebben vaak geen topper en een minder luxe matras. De betere boxspring bedden hebben een pocketvering, koudschuim of traagschuim matras. Daarbovenop komt een lekkere, zachte, luxe matras topper met de juiste dikte (5 of meer centimeter).

De combinatie van lattenbodem en binnenveringmatras plus een luxe topper zorgt voor een bed van hotelkwaliteit en optimale ondersteuning van jou lichaam.

Wil je een goedkoop boxspring bed kopen? Dan zul je merken dat de matrassen vaak van goedkope materialen zijn gemaakt. En zoals met alles, geldt ook hier hetzelfde: Alles tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Goedkopere boxspring bedden bieden minder comfort. Bovendien hebben de materialen vaak een kortere levensduur. Als je er elke nacht op slaapt, kun je beter een hoogwaardig boxspring bed kopen als je over voldoende budget beschikt.