De onmisbaarste Airfryer accessoires – Hiermee Bespaar je Veel Tijd.

Een Airfryer mandje van siliconen is een van de beste Airfryer accessoires. Dit siliconen inzetmandje bevat alles wat je nodig hebt om te bakken en frituren zonder veel tijd kwijt te zijn aan schoonmaken van jouw hetelucht friteuse.

Dit product binnen de Airfryer accessoires zal een blijvende indruk op je achterlaten, als het gaat om het schoonhouden van je Philips Airfryer xl.

Airfryer siliconen mand eenvoudig schoonmaken

Airfryer mandje van siliconen

Kunnen siliconenvormen echt worden gebruikt in een Airfryer? U bent misschien al vertrouwd met de vele voordelen verbonden aan zowel silicone bakvormen als een Airfryer.

Maar waar u misschien nog niet hebt over nagedacht is het gebruik van deze twee samen.

Als u zich nu afvraagt of siliconen bakvormen in een Airfryer kunnen worden gebruikt, en wat de voor- en nadelen zijn van deze keukenhulp lees dan verder voor meer informatie.

Siliconen Airfryer accessoires

Veel serieuze en hobbykoks zweren bij hun siliconen kookgerei, en enkele van de redenen daarvoor zijn:

 • Flexibiliteit: Siliconen vormen en ovenschalen zullen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm als ze gebogen of gedeukt worden. Bovendien zullen ze stuiteren in plaats van breken als ze de vloer vallen.
 • Weinig onderhoud: Siliconen kook- en bakgerei is vaatwasmachinebestendig en vereist geen speciale zorg om het in goede staat te houden.
 • Gelijkmatig bakken: Siliconen vormen verdelen de warmte gelijkmatig, zodat het voedsel goed en gelijkmatig gaart.
 • Koele aanraking: Hoewel siliconen bak- en kookgerei het voedsel gelijkmatig kookt, houdt het geen warmte vast en is het koel genoeg om aan te raken enkele minuten nadat het uit de (oven) Airfryer komt.
 • Thermische stabiliteit en weerstand: Siliconen gerechten kunnen temperaturen verdragen van -60 graden Celsius tot 230 graden Celsius, wat betekent dat ze van vriezer tot oven kunnen gaan zonder te barsten of krom te trekken.
 • Veiligheid voor de magnetron: Siliconen, bakgerei en vormen zijn veilig voor gebruik in de magnetron (zelfs rechtstreeks uit de vriezer) zolang ze geen metalen rand hebben, en dat hebben er maar heel weinig.
 • Geen geuren of smaken: Siliconen vormen en kookgerei zijn geur- en smaakloos op zichzelf, net als ze houden ook geen geuren of smaken vast van voedsel dat erin is bereid. Silicone maakt ook geen vlekken of verkleurt niet van voedsel dat erin wordt bereid.
 • Voedselveiligheid: Silicone wordt door de overheid als voedselveilig beschouwd. Het zal het voedsel niet aantasten.
 • Opslag: Siliconen airfryer mandjes en schalen en bakgerei zijn gemakkelijk op te bergen omdat het lichtgewicht, onbreekbaar en krasbestendig is.
 • Non-stick afwerking: Silicone vormen en andere airfryer accessoires zijn van nature anti-aanbak, wat betekent dat ze niet hoeven te worden ingevet met boter of olie. Het betekent ook dat bakpapier niet nodig is in de Airfryer.

Prijs: Omdat siliconen kookgerei goedkoop is en relatief gemakkelijk te vervaardigen, te vervoeren en op te slaan, is het meestal relatief goedkoop, vooral in vergelijking met andere hoogwaardige keukenartikelen.

Airfryer mandje van siliconen

Veel hobbykoks zijn dol op hun siliconen kook- en bakgerei, en hetzelfde geldt voor hete lucht friteuses waaronder de Airfryer. Deze veelzijdige apparaten worden zeer gewaardeerd in keukens in ons land. En nu helemaal met de steeds hogere prijzen in de frituurzaak door de hoge gasprijzen.

Airfryers hebben dezelfde basistechnologie als heteluchtovens, maar de meeste hete lucht friteuses hebben alleen verwarmingselementen aan de bovenkant. Ze hebben wel ventilatoren die hete lucht rond het voedsel laten circuleren.

Hierdoor wordt het voedsel snel gaar en krijgt het een knapperige buitenkant. Het kan ook een Maillard-reactie veroorzaken; dit gebeurt wanneer een reducerende suiker en een aminozuur worden blootgesteld aan hitte, en het leidt tot een verbeterde kleur, net zoals betere smaak.

Voedsel bereid in een Airfryer lijkt vaak op voedsel bereid in een traditionele frituurpan, hoewel hete lucht gebakken voedsel veel minder olie gebruikt en daarom lichter is in vet en calorieën dan gefrituurd voedsel.

Airfryers bereiden voedsel snel, gelijkmatig en grondig. Dit is een van de redenen waarom ze zo populair zijn.

Maar hete lucht frituurpannen zijn goed voor veel meer dan frietjes. Er is een lange lijst met voedsel dat kan worden bereid in een Airfryer op Youtube zijn heel veel recepten te vinden.

Hoe kunnen siliconen mandjes het gebruik van de airfryer verbeteren?

Als u regelmatig een airfryer gebruikt, hebt u inmiddels gemerkt dat het voedsel soms aan het mandje blijft plakken.

Vooral als u zo’n gaasmandje hebt als de Philips Airfryer XXL. Dat maakt het lastig om het voedsel heelhuids te verwijderen. Dan is er nog het extra schrobben om de vastzittende stukjes eraf te krijgen. Maar is dit genoeg reden om siliconen frituurmandjes aan te schaffen?

Laten we eens kijken welke voordelen er nog meer zijn.

Voordelen van het gebruik van siliconen Airfryer mandjes

 • Voorkomt dat voedsel aan het oppervlak van de Airfryer blijft plakken.
 • Het gebruik van een siliconen airfryer accessoires voorkomt dat voedsel aan het oppervlak van de airfryer blijft plakken. Hierdoor kunt u veel gemakkelijker schoonmaken na het bakken van uw favoriete voedsel.

Vermindert de krassen door het gebruik van tangen en ander keukengerei.

De meeste hete lucht friteuses hebben een mandje met antiaanbaklaag. Ze zijn geweldig voor het bakken, maar na verloop van tijd komen er krassen op het oppervlak.

Hoewel sommige van deze krassen niet kunnen worden vermeden wanneer u keukengerei zoals een tang gebruikt om uw voedsel om te draaien, zult u minder krassen merken wanneer u siliconen frituurmandjes gebruikt.

Omdat het materiaal zacht is, vermindert het ook de schade aan het oppervlak van uw Airfryer. Het fungeert ook als een barrière tussen het contact van het keukengerei en het originele frituurmandje.

Siliconen frituurmanden zijn herbruikbaar

Als er voedsel of olie op de siliconen frituurmand zit, kunt u hem gewoon in de vaatwasser doen of met de hand wassen. De siliconen Airfryer frituurmand zou er na het wassen op deze manier gloednieuw uit moeten zien zonder tekenen van slijtage.

Gemakkelijk te wassen en vaatwasmachinebestendig

Het schoonmaken van uw siliconen airfryer mandje is eenvoudig en kan met bijna alles worden gedaan. U hoeft geen schurende zepen en borstels te gebruiken om eventuele resten die op dit materiaal achterblijven weg te poetsen omdat het 100% antikleef is.

Laat uw mand gewoon onder warm water lopen en gebruik een spons of vaatdoek om alle niet opgegeten voedsel dat aan het oppervlak van uw siliconen Airfryer mat vastzit, weg te vegen.

Siliconen frituurmandjes zijn ook vaatwasmachinebestendig, waardoor ze nog gemakkelijker schoon te maken zijn.

Gemakkelijk op te bergen en flexibel

Airfryer siliconen mandjes kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een keukenlade of bovenop kasten worden gelegd voor snelle toegang tijdens het bakken.

Samenvatting

Siliconen Airfryer accessoires zijn de meest veelzijdige keukenmaterialen die u kunt gebruiken, en dat maakt het perfect voor elk type keuken. U kunt een siliconen mat in de oven of grill leggen om iets heel anders te bereiden. Of gebruik als hittebestendige mat die kan beschermen tegen de hitte van hete pannen.

Zoals u uit de bovenstaande voordelen kunt opmaken, zijn siliconen Airfryer mandjes  zeker iets wat u moet overwegen aan te schaffen als u een (fervent) airfryer gebruiker bent. 

Dus, welk type Airfryer siliconen frituurmand is het beste voor u?

Waar moet je nog op letten bij de aankoop van siliconen frituurmanden

 • Meet uw heteluchtfriteuse mandje nauwkeurig op, want zo weet u welke maar u nodig heeft.
 • Zorg ervoor dat u de juiste uitvoering kiest. De meeste siliconen zijn hittebestendig tot 230 graden Celsius. Controleer daarom extra of de hittebestendigheid bestand is tegen de maximale temperatuur van uw airfryer.

Waar vind je goedkope Airfryer mandjes?

Hoge kortingen en uitverkoop op BOL.com het online platform met het grootste aanbod winkels met goedkope Airfryer accessoires.

Waarom we BOL.com adviseren.

 1. Uw aankoop wordt gratis geleverd vanaf een bepaald bedrag.
 2. Bij BOL.com is de prijs, levering, garantie, retourrecht altijd duidelijk vermeld is. Ook als u bij aangesloten winkels (partners) een product koopt.
 3. Prijzen van Airfryer accessoires kunnen makkelijk worden vergeleken en zo vindt je eenvoudig de goedkoopste Airfryer aanbieding. Je kunt vlot afrekenen, er je product wordt snel geleverd.